PYLOS NEWS MESSINIA

Ανάκαμψη παραγωγής σε 11 από τους 24 κλάδους

Ανάκαμψη παραγωγής σε 11 από τους 24 κλάδους
Οι επιχειρήσεις των 11 από τους 24 βιομηχανικούς κλάδους της χώρας παρήγαγαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους περισσότερα προϊόντα από όσα είχαν παράξει το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης παραγωγής της εγχώριας μεταποιητικής βιομηχανίας
την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 παρουσίασε μείωση της τάξης του 0,9%, καθώς ο συνολικός όγκος της παραγωγής μεταποιημένων βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 1% τον Ιανουάριο, κατά 1,9% τον Φεβρουάριο και κατά 1,2% τον Μάιο, ενώ μειώθηκε κατά 1,5% τον Μάρτιο, κατά 3% τον Απρίλιο και κατά 3,6% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον όγκο των προϊόντων που είχαν παραχθεί τους ίδιους μήνες του 2013.
Λόγω της σημαντικής και παρατεταμένης μείωσης της παραγωγής τα τελευταία χρόνια ο όγκος της συνολικής παραγωγής το πρώτο εξάμηνο του 2014 ήταν κατά 13,3% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο όγκο του πρώτου εξαμήνου του έτους 2010, που αποτελεί από τον περασμένο μήνα το έτος βάσης των μετρήσεων της ΕΛΣΤΑΤ.
Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι ποσοστιαίες μεταβολές του όγκου παραγωγής κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι βελτιωμένες στους 14 από τους 24 βιομηχανικούς κλάδους, καθώς σε άλλους τρεις κλάδους, πέραν των ένδεκα που παρουσίασαν αύξηση παραγωγής, σημειώθηκε επιβράδυνση της πτώσης της παραγωγής τους.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου