PYLOS NEWS MESSINIA

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κατά αν. Διοικητή μονάδας

 Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από τα στελέχη της Ν.Ε. Μεσσηνίας  Μπάμπη Καλογερόπουλο και Ιωάννα Μαραβελή συναντήθηκε με το Δ.Σ. του «Συλλόγου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον Βουλευτή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

1.   Για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καρδιολόγος, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος και ΩΡΛ. Συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία. Ενημέρωσαν ότι οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν πριν από ένα περίπου μήνα αφορούν την προκήρυξη του 2010, δεν θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο, αφού από όλους τους γιατρούς που ανακοινώθηκαν έρχεται μόνο 1 αναισθησιολόγος. Δυστυχώς οι υπόλοιποι γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό ή έχουν βρει αλλού εργασία.

2.   Τόνισαν ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου οξύνονται και από τον τρόπο διοίκησης του αναπληρωτή Διοικητή κ. Αγγέλου Σεφέκου. Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί και ο Υπουργός Υγείας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι έδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισαν χαρακτηριστικά ότι η γραφειοκρατική λογική του κ. Διοικητή έχει αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου όπως:

                  i.     Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή εξερχομένων ενταλμάτων και υπογραφή επιταγών.
                ii.     Υπάρχει αδικαιολόγητη έλλειψη εμπιστοσύνης στο προσωπικό.
              iii.     Υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων για επείγοντα θέματα.
               iv.     Η λήψη των αποφάσεων παίρνονται χωρίς τη συνεργασία των εργαζομένων στους τομείς ευθύνης τους.
                 v.     Η συμπεριφορά της διοίκηση είναι άσχημη απέναντι στους εργαζόμενους.
               vi.     Τα εκτός έδρας έχουν να πληρωθούν από το νοσοκομείο το Νοέμβριο του 2013. 

Ο Θανάσης Πετράκος δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στη Βουλή και το θέμα των ελλείψεων του ιατρικού προσωπικού και το θέμα του τρόπου διοίκησης  αν δεν υπάρξει βελτίωση
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου