PYLOS NEWS MESSINIA

''ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ''...

Ξαφνιασμένη με την έκταση των υπο-αποδόσεων που εμφάνισαν οι ελληνικοί τίτλοι την περασμένη εβδομάδα δηλώνει η JP Morgan με τελευταία έκθεσή της...
Και σπεύδει να διασκεδάσει τους φόβους των αγορών, τους οποίους συνδέει κυρίως με τα σενάρια αποχώρησης της τρόικας από την Ελλάδα, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία θα είναι θετική για τη χώρα αλλά και φιλική προς τις αγορές.

Η JP Morgan αποδίδει τις υπο-αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κατά το τελευταίο διάστημα και ειδικά κατά την τελευταία εβδομάδα στους εξής παράγοντες:

* Τη γενική μείωση της διάθεσης για ρίσκο, με τις διεθνείς αγορές υψηλών αποδόσεων να βρίσκονται σε φάση διόρθωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

* Το άρθρο του Reuters στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις της Ελλάδας από την τρόικα από ένα εξαμηνιαίο τσεκ απ από μια ειδική task force της Κομισιόν. Το άρθρο έγραφε ότι ο στόχος μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν να μετριαστεί η κοινωνική αγανάκτηση απέναντι στη λιτότητα και να δοθεί κάποια στήριξη προς την κυβέρνηση συνασπισμού. Όμως, καθώς οι υπο-αποδόσεις των ελληνικών τίτλων επιταχύνθηκαν μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, η JP Morgan εξηγεί ότι η αγορά ερμήνευσε την επιείκεια ως καταστροφική για τη μακροπρόθεσμη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση θα λοξοδρομήσει από το μονοπάτι των διαρθρωτικών αλλαγών εάν δεν υπάρχει αυστηρή εποπτεία από την τρόικα.

* Τα πρόσφατα εγχώρια μακροοικονομικά στοιχεία (λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή), που υπήρξαν αρκετά αδύναμα.

Μετά από αυτά, η JP Morgan δηλώνει έκπληκτη με την έκταση που έλαβε η πτώση των ελληνικών ομολόγων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου