PYLOS NEWS MESSINIA

Τέλος του χρόνου έτοιμη η γέφυρα της Τσακώνας

gefura tsakonas3Ο κόμβος του Μελιγαλά στην νέα  αναθεωρημένη σύμβαση του έργου
Την γέ­φυ­ρα της Τσα­κώ­νας ε­πι­σκέ­φθη­κε ο υ­πουρ­γός Υ­πο­δο­μών, Με­τα­φο­ρών και Δι­κτύ­ων Μι­χά­λης Χρυ­σο­χο­ΐ­δης προ­κει­μέ­νου να ε­νη­με­ρω­θεί για την πο­ρεί­α των ερ­γα­σι­ών.Το έρ­γο θα έ­χει ο­λο­κλη­ρω­θεί στο τέ­λος του 2014 κα­θώς ό­πως τό­νι­σε ο Δι­ευ­θυν­τής του υ­πουρ­γεί­ου Γιά­ννης Καρ­νέ­σης η πα­ρά­καμ­ψη πα­ρου­σιά­ζει ή­δη προ­βλή­μα­τα.Α­πό την πλευ­ρά του ο κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης ε­πε­σή­μα­νε ό­τι «γί­νε­ται προ­σπά­θεια να δί­νον­ται στους πο­λί­τες α­σφα­λής δρό­μοι, ε­νώ μέ­σα α­πό τα έρ­γα δη­μι­ουρ­γούν­ται νέ­ες θέ­σεις ερ­γα­σί­ας και πα­ράλ­λη­λα δί­νε­ται προ­στι­θέ­με­νη α­ξί­α με τις υ­πο­δο­μές στις πε­ρι­ο­χές που α­να­πτύσ­σον­ται του­ρι­στι­κά»
gefura tsakonas1Ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου Πέ­τρος Τα­τού­λης τό­νι­σε ό­τι «πρό­κει­ται για με­γά­λο και ση­μαν­τι­κό έρ­γο, στο ε­πί­πε­δο της προ­σβα­σι­μό­τη­τας και της τε­χνο­γνω­σί­ας, το ο­ποί­ο χρη­μα­το­δο­τεί η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου με 70 ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ που ε­ξα­σφά­λι­σε πα­ρά την υ­περ­δέ­σμευ­ση πό­ρων. Το πρό­γραμ­μά μας δι­α­τη­ρεί­ται α­κέ­ραι­ο και υ­λο­ποι­εί­ται α­πρό­σκο­πτα, πα­ρά τις ό­ποι­ες αν­τί­θε­τες και α­νε­δα­φι­κές α­πό­ψεις έ­χουν κα­τά και­ρούς δι­α­τυ­πω­θεί».
«Χαι­ρό­μα­στε για την υ­λο­ποί­η­ση αυ­τού του τό­σο ση­μαν­τι­κού έρ­γου, δεν ξε­χνά­με ω­στό­σο ό­τι το έρ­γο αυ­τό το πλη­ρώ­νουν οι πο­λί­τες και ό­τι υ­πάρ­χουν ευ­θύ­νες για τα λά­θη του πα­ρελ­θόν­τος και τα ο­ποί­α δεν θα πρέ­πει πο­τέ να ε­πα­να­λη­φθούν» δή­λω­σε τέ­λος ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης.
Στον υ­πουρ­γό υ­πο­δο­μών τέ­θη­κε για άλ­λη μια φο­ρά α­πό τους το­πι­κούς φο­ρείς το αί­τη­μα για δη­μι­ουρ­γί­α κόμ­βου στο Με­λι­γα­λά. Ο κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης δε­σμεύ­τη­κε ό­τι το έρ­γο του κόμ­βου θα συμ­πε­ρι­λη­φθεί στη νέ­α α­να­θε­ω­ρη­μέ­νη σύμ­βα­ση.
tatoulis xrusoxoidis Ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πέ­τρος Τα­τού­λης ε­ξέ­φρα­σε την ι­κα­νο­ποί­η­σή του στη θε­τι­κή αν­τα­πό­κρι­ση του Υ­πουρ­γού στο αί­τη­μα των πο­λι­τών και της Πε­ρι­φέ­ρειας για τη δη­μι­ουρ­γί­α α­νι­σό­πε­δου κόμ­βου στο ύ­ψος Με­λι­γα­λά, που θα ε­ξυ­πη­ρε­τεί τη βι­ο­μη­χα­νι­κή πε­ρι­ο­χή και θα α­να­δεί­ξει την αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη.
Α­ε­ρο­δρό­μιο Τρί­πο­λης-Ε­πα­νεκ­κί­νη­ση Σι­δη­ρο­δρό­μου-Α­να­το­λι­κός Ά­ξο­νας
Ο κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης έ­κα­νε ε­πί­σης ει­δι­κή α­να­φο­ρά σε τρείς ά­ξο­νες προ­τε­ραι­ό­τη­τας για την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου, ό­πως τους ε­ξέ­θε­σε ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης κ. Τα­τού­λης και ό­πως α­πο­τυ­πώ­νον­ται στο στρα­τη­γι­κό σχε­δια­σμό της Πε­ρι­φέ­ρειας, το α­ε­ρο­δρό­μιο της Τρί­πο­λης, την ε­πα­νεκ­κί­νη­ση του σι­δη­ρο­δρό­μου και τον Α­να­το­λι­κό ο­δι­κό ά­ξο­να.
«Βρα­χυ­πρό­θε­σμος στό­χος μας εί­ναι την Ά­νοι­ξη το α­ε­ρο­δρό­μιο της Τρί­πο­λης να εί­ναι α­πό­λυ­τα λει­τουρ­γι­κό σε πτη­τι­κό ε­πί­πε­δο, ώ­στε με­τά σε συ­νερ­γα­σί­α με την Πε­ρι­φέ­ρεια, το Υ­πουρ­γεί­ο Ε­θνι­κής Ά­μυ­νας και την Υ­πη­ρε­σί­α Πο­λι­τι­κής Α­ε­ρο­πο­ρί­ας να με­τα­βι­βα­στεί στην Πε­ρι­φέ­ρεια για την α­ξι­ο­ποί­η­σή του» δή­λω­σε ο κ. Υ­πουρ­γός και τό­νι­σε ό­τι η λει­τουρ­γί­α του θα εί­ναι συμ­πλη­ρω­μα­τι­κή με το δι­ε­θνή α­ε­ρο­λι­μέ­να της Κα­λα­μά­τας το ο­ποί­ο α­να­πτύσ­σε­ται και α­να­βαθ­μί­ζε­ται.
Ο κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης υι­ο­θέ­τη­σε την πρό­τα­ση της Πε­ρι­φέ­ρειας για το μον­τέ­λο ε­πα­νεκ­κί­νη­σης του σι­δη­ρο­δρό­μου στην Πε­λο­πόν­νη­σο, και για τον Α­να­το­λι­κό πα­ρα­λια­κό ά­ξο­να της Πε­λο­πον­νή­σου, τον ο­ποί­ο χα­ρα­κτή­ρι­σε έρ­γο πνο­ής για την Πε­λο­πόν­νη­σο, τον έ­θε­σε στις προ­τε­ραι­ό­τη­τες του Υ­πουρ­γεί­ου, ώ­στε να γί­νει μια αρ­χι­κή α­να­γνω­ρι­στι­κή με­λέ­τη για το μον­τέ­λο υ­λο­ποί­η­σής του.
«Α­πό την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου ε­κτε­λεί­ται πά­ρα πο­λύ ση­μαν­τι­κό α­να­πτυ­ξια­κό έρ­γο και α­πο­δει­κνύ­ε­ται έμ­πρα­κτα ό­τι ό­ταν υ­πάρ­χει συγ­κε­κρι­μέ­νο πο­λι­τι­κό ό­ρα­μα , σχε­δια­σμός και γνώ­ση των ζη­τη­μά­των, υ­πάρ­χουν και α­πτά α­πο­τε­λέ­σμα­τα» δή­λω­σε ο Υ­πουρ­γός Με­τα­φο­ρών, Υ­πο­δο­μών και Δι­κτύ­ων κ. Μι­χά­λης Χρυ­σο­χο­ΐ­δης κα­τά τη συ­νάν­τη­σή του με τον Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου κ. Πέ­τρο Τα­τού­λη στην έ­δρα της Πε­ρι­φέ­ρειας στην Τρί­πο­λη.
Α­πευ­θυ­νό­με­νος στον Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου ο Υ­πουρ­γός τό­νι­σε την ι­κα­νο­ποί­η­σή του για­τί «συν­τε­λεί­ται με­γά­λη πρό­ο­δος στην Πε­λο­πόν­νη­σο, για­τί βλέ­που­με τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα της πο­λι­τι­κής, τα ο­ποί­α αλ­λά­ζουν ρι­ζι­κά την Πε­λο­πόν­νη­σο προς το κα­λύ­τε­ρο και α­πο­δει­κνύ­ουν ό­τι γί­νε­ται με­γά­λη δου­λειά και υ­λο­ποι­εί­ται σπου­δαί­ο έρ­γο» ό­πως χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά δή­λω­σε.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου