PYLOS NEWS MESSINIA

Εορτασμός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο της Πύλου, για να τιμήσει τον δεσποτικό εορτασμό, εις ανάμνηση της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
 Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς πίστης τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον πρόναο του ιστορικού Ναού, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Χτισμένος περί τα τέλη του 16ου αι. , ο Ι. Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο οποίος βρίσκεται εντός του Νιόκαστρου, στην Πύλο, έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Το έργο της αναστήλωσής του εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» τον Δεκέμβριο του 2010. Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συγκεκριμένης πράξης να πραγματοποιείται στο άμεσο μέλλον, το μνημείο θα είναι επισκέψιμο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι για τις λατρευτικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας 
Στην εορτή παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
 Μετά το τέλος της Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο στο γραφείο του, με σκοπό να συζητήσουν σχετικά με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου-Νέστορος
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου