PYLOS NEWS MESSINIA

Οι ΑΝΕΛ θα επανακτήσουν την εκλογική τους δύναμη

Θεόδωρος Τζανετάκης, Γιάννης Μοίρας και Δημήτρης ΜπαρμπετσέαςΘεόδωρος Τζανετάκης, Γιάννης Μοίρας και Δημήτρης Μπαρμπετσέας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΙΡΑΣ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσδοκούν ότι όχι μόνο θα επανακτήσουν την εκλογική τους δύναμη αλλά θα αποτελέσουν και τον ρυθμιστικό παράγοντα στις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις. Αυτό τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας, στην Καλαμάτα, ο γραμματέας των ΑΝΕΛ, Γιάννης Μοίρας, που δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις τρέχουν, δεν αποκλείεται τίποτα»…
Ο Γιάννης Μοίρας, που γυρίζει όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται με τα μέλη των κομματικών οργανώσεων των ΑΝΕΛ για τη νέα οργάνωση και την πολιτική ετοιμότητα του κόμματος, υποστήριξε ότι το ηθικό των μελών των Ανεξάρτητων Ελλήνων «δεν είναι διόλου πεσμένο, αντιθέτως υπάρχει μια νέα κατάσταση εγρήγορσης και θετικής προοπτικής». Πρόσθεσε ότι «δεν μας πτοεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ενδογενείς και εξωγενείς», αλλά αντίθετα υπάρχει η προσδοκία ότι οι ΑΝΕΛ θα αποτελέσουν την επιλογή των ψηφοφόρων που απεγκλωβίζονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, εντάσσεται και το ενδιαφέρον που δείχνουν διάφορα κοινωνικά κινήματα, πρόσωπα και προσωπικότητες για συμπόρευση με τους ΑΝΕΛ, όπως σημείωσε ότι συνέβη με τον Νίκο Νικολόπουλο και τον πολιτικό του φορέα, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.
Ακόμη ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η κυβέρνηση ασκεί μια «πρωτοφανή αυθαιρεσία σε βάρος των ΑΝΕΛ. Αυτά που συμβαίνουν δεν γίνονταν ούτε στα απολυταρχικά καθεστώτα της παλιάς Λατινικής Αμερικής»! Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι η κυβέρνηση μοίρασε στα κόμματα τη χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές κατά τέτοιο τρόπο ώστε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να πάρουν από 1,5 εκατ. Ευρώ, κάποια άλλα κόμματα που είπε ότι βρίσκονται στο τέλμα της ανυπαρξίας, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν σαν δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής πήραν 600.000 ευρώ, ενώ οι ΑΝΕΛ πήραν μόλις 50.000 ευρώ και αυτά με μεγάλα εμπόδια. Επίσης ο κ. Μοίρας σημείωσε ότι τα κανάλια αρνήθηκαν να προβάλουν το προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ, οι οποίοι χρειάστηκε να κάνουν προσφυγή προκειμένου να προβληθεί, για λίγες όμως ημέρες. Πάντως τόνισε ότι τα μέλη και οι φίλοι των ΑΝΕΛ συνεχίζουν να αγωνίζονται και να πιστεύουν ότι θα τους δικαιώσει ο λαός, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα λόγο να ψηφίσει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος είπε ότι οι ΑΝΕΛ είναι το μόνο κόμμα που μένει σταθερό στις θέσεις και τις αρχές του, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που «όσο μυρίζει εξουσία τόσο ρίχνει νερό στο κρασί του», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους. Τόνισε λοιπόν ο κ. Μοίρας ότι η θέση των ΑΝΕΛ είναι σταθερή και συγκεκριμένα ότι ένα μεγάλο ποσοστό του δημόσιου χρέους είναι επαχθές και επονείδιστο και γι’ αυτό θα διαγραφεί.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου