PYLOS NEWS MESSINIA

Νύχτα με Πανσέληνο στην Αρχαία Μεσσήνη

Το Ελληνικό Παράρτημα του Διεθνούς Συλλόγου AIACE  των πρώην υπαλλήλων και νυν συνταξιούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, οργανώνει στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 την εκδήλωση "ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ".
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Ελληνικό Παράρτημα του Διεθνούς Συλλόγου, που αριθμεί περίπου 10.500 μέλη σε όλη την Ευρώπη, οργάνωσε το Συνέδριο του Διεθνούς Συλλόγου στην Θεσσαλονίκη το 2010, με απώτερο σκοπό την επίσκεψη μας στην Βεργίνα και με συμμετοχή 280 συνέδρων, αλλά, χάρη στον ενθουσιασμό που υπήρξε από την επιτυχία του Συνεδρίου, και το 2012, πολυήμερη εκδρομή στην Κρήτη με εξίσου πολύ καλά αποτελέσματα και κριτικές.
Το Σεπτέμβριο 2014 (4-11.9.2014) θα πραγματοποιήσουμε μία μεγάλη εκδρομή στην Πελοπόννησο. Οι συμμετέχοντες υπερβαίνουν τους 140 και προέρχονται από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η εκδρομή μας αρχίζει με την επίσκεψη μας στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Μεσσηνία. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Ολυμπία, την γύρω περιοχή και την Αρχαία Μεσσήνη, εκτός των άλλων εκδρομών που προετοιμάζονται για εκείνους που θα παρατείνουν την διαμονή τους στην περιοχή πέραν της αρχικής εκδρομής.Στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 θα έχουμε πανσέληνο. Σκεφτήκαμε λοιπόν, και αφού ο καθηγητής  κύριος Πέτρος Θέμελης δήλωσε σύμφωνος, και με την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, να οργανώσουμε μία εκδήλωση ανοικτή στο κοινό μέσα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης (υπολογίζουμε περίπου στην συμμετοχή 2000 ατόμων). Ζητήσαμε από την  σοπράνο κυρία Σόνια Θεοδωρίδου να τραγουδήσει ελληνικά τραγούδια με την συνοδεία της Orchestra Mobile.
Πιστεύουμε ότι μία τέτοιου είδους εκδήλωση θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό προς όφελος της περιοχής αλλά και της χώρας μας λόγω της εκτεταμένης διαφήμισης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.  Το περιοδικό του Διεθνούς Συλλόγου  σε τρεις  διαδοχικές εκδόσεις των 22.000 αντιτύπων (Φεβρουάριος 2014,  Μάιος 2014 και Ιούλιος 2014) με εκτεταμένες αναφορές στην περιοχή αλλά και στην εκδήλωση, κυκλοφόρησε ήδη όπου  και αν κατοικούν όλοι οι πρώην υπάλληλοι, μέλη η όχι του Συλλόγου.
Πιστεύουμε ακόμα ότι  οι πρώην υπάλληλοι είναι ισχυροί αναμεταδότες στη χώρα τους λόγω των καθηκόντων που άσκησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ενημέρωση τους σε ότι αφορά την  χώρα μας είναι ζωτικής σημασίας. Πολλές φορές μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις τα μηνύματα που μπορούμε να περάσουμε στους αλλοδαπούς φίλους μας είναι ίσως  σημαντικότερα  από ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν εκ πρώτης όψης.
Θα κοπούν εισιτήρια και όλα τα έσοδα που θα υπάρξουν από την έκδοση αυτών των εισιτηρίων θέλουμε να τα δώσουμε ως δωρεά είτε για την συνέχιση των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης είτε για τις ανάγκες του Αρχαιολογικού Χώρου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου