PYLOS NEWS MESSINIA

Με ερώτηση που κατέθεσε ο Γ. Χριστόπουλος ανοίγει το θέμα της καύσης των νεκρών

xristopoulos1Γ. Χριστόπουλος: «Είναι η στιγμή στην οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το  μεγάλο θέμα  της καύσης των  νεκρών και στο δήμο Καλαμάτας»
«Εί­ναι η στιγ­μή στην ο­ποί­α θα πρέ­πει με νη­φα­λι­ό­τη­τα, με δι­ά­λο­γο και χω­ρίς λα­ϊ­κι­σμούς και υ­πο­κρι­σί­α να αν­τι­με­τω­πί­σου­με το  με­γά­λο θέ­μα της καύ­σης των  νε­κρών και στο δή­μο Κα­λα­μά­τας, προ­α­σπί­ζον­τας έ­τσι τη βού­λη­ση ση­μαν­τι­κής με­ρί­δας συ­ναν­θρώ­πων μας, την α­ξι­ο­πρέ­πεια, δι­α­σφα­λί­ζον­τας ε­πί­σης κα­νό­νες υ­γι­ει­νής και την ευ­πρέ­πεια των χώ­ρων των κοι­μη­τη­ρί­ων μας  και πε­ρι­ο­ρί­ζον­τας την έν­το­νη εμ­πο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση που κυ­ρια­ρχεί.» Το­νί­ζει σε ε­ρώ­τη­ση που κα­τέ­θε­σε στον πρό­ε­δρο του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Κα­λα­μά­τας ο δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος της Μεί­ζο­νος Μει­ο­ψη­φί­ας Γιά­ννης Χρι­στό­που­λος. Με α­φορ­μή τις αλ­λα­γές στο κα­νο­νι­σμό του κοι­μη­τη­ρί­ου,  που κα­τέ­θε­σε η δη­μο­τι­κή αρ­χή για συ­ζή­τη­ση στο Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο αλ­λά και  την πρό­σφα­τη ψή­φι­ση σχε­τι­κής τρο­πο­λο­γί­ας για το  ζή­τη­μα της καύ­σης νε­κρών στην Ελ­λά­δα, που πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στο νο­μο­σχέ­διο του Υ­ΠΕ­ΚΑ για το νέ­ο ρυθ­μι­στι­κό σχέ­διο Α­θή­νας – Θεσ­σα­λο­νί­κης.
Α­κο­λου­θεί η ε­ρώ­τη­ση του κ. Χρι­στό­που­λου:
Ε­ΡΩ­ΤΗ­ΣΗ
Με α­φορ­μή τις αλ­λα­γές στο κα­νο­νι­σμό του κοι­μη­τη­ρί­ου,  που κα­τέ­θε­σε η δη­μο­τι­κή αρ­χή για συ­ζή­τη­ση στο Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο αλ­λά και  την πρό­σφα­τη ψή­φι­ση σχε­τι­κής τρο­πο­λο­γί­ας για το  ζή­τη­μα της καύ­σης νε­κρών στην Ελ­λά­δα, που πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στο νο­μο­σχέ­διο του Υ­ΠΕ­ΚΑ για το νέ­ο ρυθ­μι­στι­κό σχέ­διο Α­θή­νας – Θεσ­σα­λο­νί­κης.
Εί­ναι η στιγ­μή στην ο­ποί­α θα πρέ­πει με νη­φα­λι­ό­τη­τα, με δι­ά­λο­γο και χω­ρίς λα­ϊ­κι­σμούς και υ­πο­κρι­σί­α να αν­τι­με­τω­πί­σου­με το  με­γά­λο θέ­μα της καύ­σης των  νε­κρών και στο δή­μο Κα­λα­μά­τας, προ­α­σπί­ζον­τας έ­τσι τη βού­λη­ση ση­μαν­τι­κής με­ρί­δας συ­ναν­θρώ­πων μας, την α­ξι­ο­πρέ­πεια, δι­α­σφα­λί­ζον­τας ε­πί­σης κα­νό­νες υ­γι­ει­νής και την ευ­πρέ­πεια των χώ­ρων των κοι­μη­τη­ρί­ων μας  και πε­ρι­ο­ρί­ζον­τας την έν­το­νη εμ­πο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση που κυ­ρια­ρχεί.
Σύμ­φω­να με την πα­ρα­πά­νω τρο­πο­λο­γί­α φαί­νε­ται πως δη­μι­ουρ­γούν­ται οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις ε­πί­λυ­σης του ζη­τή­μα­τος, έ­πει­τα α­πό πολ­λά έ­τη κα­θυ­στε­ρή­σε­ων και α­να­βο­λών, για­τί με τη συγ­κε­κρι­μέ­νη ρύθ­μι­ση ε­πι­τρέ­πε­ται η δη­μι­ουρ­γί­α α­πο­τε­φρω­τη­ρί­ων α­πό τους δή­μους και τα Νο­μι­κά Πρό­σω­πα Δη­μο­σί­ου Δι­καί­ου των δή­μων σε χώ­ρους ε­κτός κοι­μη­τη­ρί­ων και ε­κτός πε­ρι­ο­χών α­μι­γούς κα­τοι­κί­ας, γε­νι­κής κα­τοι­κί­ας και του πο­λε­ο­δο­μι­κού κέν­τρου των σχε­δί­ων πό­λε­ως. Ε­πι­πλέ­ον, δί­νε­ται η δυ­να­τό­τη­τα στους δή­μους που δι­α­χει­ρί­ζον­ται κοι­μη­τή­ρια να ι­δρύ­ουν στους ί­διους χώ­ρους και α­πο­τε­φρω­τή­ρια ο­στών.
Η τρο­πο­λο­γί­α δι­ευ­κρι­νί­ζει σει­ρά θε­μά­των του σχε­τι­κού νό­μου του 2006, που  ε­πέ­τρε­πε την καύ­ση νε­κρών, οι πε­ρι­ο­ρι­σμοί ,ό­μως που έ­θε­τε κα­θι­στού­σαν ου­σι­α­στι­κά α­δύ­να­τη την ε­φαρ­μο­γή του.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου