PYLOS NEWS MESSINIA

Γιατί ο Μανιάτης στρέφεται κατά του νόμου για τον αιγιαλό;


Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Γιάννη Μανιάτη αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τον αιγιαλό Ο υπουργός ΠΕΚΑ σε γραπτή του δήλωση ταράζει τα νερά και προκαλεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση
«Η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό», αναφέρει χαρακτηριστικά, δήλωση που θέτει υπό αμφισβήτηση την κυβερνητική πολιτικήΕξηγεί επίσης ότι απαιτούνται μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα.Ο υπουργός Περιβάλλοντος προσθέτει ότι μοναδικός στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού.«Ένα σύγχρονο εργαλείο, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σεσύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο», τονίζει.
Παρασκηνιο
Στο παρασκήνιο πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ είτε να τα σπάσει με την κυβέρνηση, είτε να εμφανίσει κοινωνικό πρόσωπο.
Το νομοσχέδιο άλλωστε είναι προγραμματισμένο να έρθει στη Βουλή μετά τις 20 Αυγούστου, αλλά με την δήλωση του κ. Μανιάτη, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο....Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι η δήλωση του κ. Μανιάτη ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τον πόλεμο που ξεκίνησε η Χ. Τρικούπη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο δημόσιο.Αλλοι πάλι αφήνουν να εννοηθεί ότι η κίνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ως στόχο να αναχαιτίσει τις διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει σημαία της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό
Πηγή
Tromaktiko
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου